Валентин Щербина розповів про маніпуляції політиків щодо екологічної тематики / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Виборчі кампанії в Україні вже традиційно перетворюються на конкурс обіцянок, нарікають експерти. Заради перемоги кандидати не гребують популістськими гаслами: підняти зарплату та знизити комуналку.

Дедалі частіше політики експлуатують і таку болючу тему як захист довкілля. Про це в заявив віце-президент "Професійної асоціації екологів" Валентин Щербина, повідомляє 24 канал.

Читайте такожАсоціація екологів закликає політиків припинити передвиборчі маніпуляції на тему захисту навколишнього середовища

Відео дня

"Це явище не нове. Cкільки існує виборчий процес, стільки і існує тема маніпуляцій. Політики, як правило, обіцяють підвищити життєвий рівень та рівень безпеки. Оскільки екологічна безпека це частина загальної безпеки населення, то і в цій сфері є і обіцянки, і відвертий непрофесіоналізм, і маніпуляції, які мають підґрунтя – підвищення рівня довіри до політика", – зазначив віце-президент "Професійної асоціації екологів" Валентин Щербина.

Тож експерти напередодні місцевих виборів закликають українців не піддаватись маніпуляціям. І довіряти лише конкретним вчинкам, а не пустим обіцянкам.