Фото УНИАН

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Нові правила, прийняті після скандалу з викидами автомобілів Volkswagen, передбачають тести і в лабораторних умовах, і на дорозі. Раніше тести проводилися тільки в лабораторії.

Нові правила вступлять у силу в 2017 році. При тестуванні на дорогах буде допускатися досить значне перевищення норми по забрудненню. Це викликало протест екологічних груп, які вважають нові правила занадто м'якими.

Відео дня

Читайте такожВлада Техасу подали позов проти Volkswagen за звинуваченням у порушенні норм екології

Проти ухвалення пакету заходів голосували представники "зелених" і ліберальних фракцій. "На жаль, за чисте повітря, чесну конкуренцію і закон сьогодні не проголосували", - сказав журналістам голландський парламентарій Гербер Ян Гербранді.

Європейська комісія почала розробляти заходи по скороченню викидів від легкових автомобілів на тлі скандалу з компанією Volkswagen, який вибухнув, коли стало відомо, що виробники дизельних моделей марки маніпулювали результатами тестів на вміст шкідливих речовин.

Читайте такожНа автосалоні в Токіо Toyota представила водневий автомобіль

Раніше УНІАН повідомляв, що Європарламент у рамках пленарної сесії у Страсбурзі проголосував у четвер за створення парламентської комісії у складі 45 членів для розслідування "дизельного" скандалу з автоконцерном Volkswagen