Фото УНІАН

Також, за словами директора департаменту Мінекології з питань зміни клімату і захисту озонового шару Світлани Гринчук, які наводяться в повідомленні, на сьогодні міністерство вже відновило переговори з компанією Softline IT, передає прес-служба Мінекології.

Згідно з повідомленням, ця компанія з 2007 року була адміністратором електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, але на 2015 рік контракт з Softline IT не був підписаний.

Читайте такожЕкологи заявили про початок відновлення озонового шару Землі

Відео дня

За словами Гринчук, технічні операції з відновлення роботи даного реєстру практично завершені.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня Мінекології спільно з Держагентством з питань електронного урядування та за підтримки німецького міжнародного співтовариства GIZ впровадив пілотний електронний сервіс, який дозволяє суб'єкту господарської діяльності звернутися і заповнити реєстраційну форму, подати відповідні дані для органу, який приймає та реєструє декларацію про відходи.

3 липня Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак запропонував промисловим підприємствам, діяльність яких призводить до забруднення навколишнього середовища, впровадити за їх рахунок автоматизовану систему обліку та контролю основних забруднюючих речовин.

14 липня 2016 року Верховна Рада ратифікувала Паризьку угоду, яка зобов'яже Україну в майбутньому скоротити викиди парникових газів.