белый аллигатор / auduboninstitute.org

Як пише The Daily Mail, рептилія, яка з народження страждала від рідкісного генетичного захворювання, що впливає на пігментацію, прожила в акваріумі зоосаду більшу частину свого життя, повідомляє Lenta.ru.

На момент смерті алігаторові по кличці Плямочка (Spots) було 28 років.

Читайте такожШвеція відправить на Кубу 10 дитинчат крокодилів рідкісного виду

Відео дня

Як повідомляється на сторінці інституту природи Одюбона (Audubon Nature Institute) в Facebook, з 5 мільйонів американських алігаторів лише 15 особин можуть похвалитися подібним забарвленням.

Цятка був виявлений в Луїзіані в 1986-му співробітниками однієї з організацій із захисту природи. Через чотири роки його передали в зоопарк Нового Орлеана.

«Як і всі білі тварини, вони [алігатори] дуже вразливі перед сонячним світлом і хижаками. Нам пощастило, що у нас була можливість бачити таке диво, як цю рідкісну і прекрасну тварину», — зазначив керуючий директор Audubon Aquarium Річ Той (Rich Toth).

Він уточнив, що в дикій природі шанси на виживання білого алігатора практично дорівнюють нулю.

Найближчим часом співробітники акваріума проведуть розтин рептилії, щоб визначити причину її смерті.

Найбільше американські алігатори поширені в дикій природі в Луїзіані та Флориді. В останній їх чисельність перевищує мільйон особин. Крім того, цей штат є єдиним у світі місцем, де алігатори і крокодили співіснують разом.

Також у Флориді, Техасі та Луїзіані широко поширене розведення алігаторів для одержання шкіри. Щорічно в цих штатах проводиться близько 45 тисяч шкур і 150 тисяч кілограмів м'яса.