чайки / REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на газету China Daily.

Цю непросту задачу взяло на себе Товариство захисту океанічного середовища "Блакитна стрічка" - некомерційна екологічна організація, заснована в 2007 році. Перед початком проекту фахівці відвідали традиційні місця проживання чайок і крячків в КНР і порадилися з місцевими експертами.

До теперішнього моменту в розплідник міста Санья доставили 44 молодих крячків з Циндао (східна провінція Шаньдун). Всі птахи були штучно виведені в інкубаторі з яєць, зібраних екологами з покинутих гнезд або викуплених у ресторанах, де з них мали намір приготувати страви місцевої кухні. За словами голови Асоціації захисту дикої природи міста Циндао Чжан Шипіна, крячки були обрані тому, що легше звикають до утримання в неволі, ніж чайки.

Відео дня

Читайте такожЕкологи заявляють про недосконалість законодавства у сфері санітарних рубок лісу

Хайнаньських фахівці мають намір одомашнити птахів, перш ніж випускати їх в дику природу. Таким чином крячки завжди зможуть повернутися в розплідник, щоб отримати додаткове харчування або іншу допомогу.

Мартини і крячки мешкали на півдні острова Хайнань до 70-х років минулого століття, після чого зникли через проблеми зі станом навколишнього середовища.