Ілюстрація / REUTERS

На Чернігівщині суд зобов’язав чоловіка, який розстріляв родину лосів на Чернігівщині, виплатити понад 62 тис. грн збитків. Як передає кореспондент УНІАН, учора Ніжинський міськрайонний суд визнав чоловіка винним та притягнув до кримінальної відповідальності.

Чоловіка визнано винним у браконьєрстві та притягнуто до адміністративної відповідальності. Він, зокрема, має сплатити 320 грн судового збору, 2 тис. грн - на користь держави та 60 тис. грн - користувачам мисливських угідь - районному товариству мисливців та рибалок.

Читайте такожВ Україні триває війна за лосів: екологи пропонують занести їх до Червоної книги (відео)

Відео дня

За інформацією експертів, притягти браконьєра до кримінальної відповідальності наразі неможливо, оскільки сума збитків не сягає 200 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, у січня цього року у Ніжинському районі жорстоко розстріляли родину лосів, у тому числі вагітну самку. Було відкрито кримінальне провадження, яке згодом закрили, але під тиском громадськості та журналістів поновили знову.

Після цієї історії в Україні було оголошено мораторій на полювання на лосів терміном на 25 років. Але за півроку мораторій було знято і видано ліцензії на полювання на лосів. Зокрема, у Чернігівській області мисливцям дозволили убити 19 дорослих лосів, хоча мисливці просили дозволу на 45.