Кабінет міністрів України на засіданні 18 березня планує скасувати урядову постанову номер 915, яка регламентує створення державного підприємства «Укрекоресурси», яке має монопольне право на утилізацію тари в країні.

Про це заявив міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус під час засідання Кабміну, представляючи затверджений урядовим комітетом план з дерегулювання до 2017 року, що складається із 170 ініціатив.

«Ще сьогодні на порядку денному питання, яке пройшло в п'ятницю урядовий комітет, це скасування постанови 915 про утилізацію тари. Достатньо корумпована структура «Укрекоресурси». За цією постановою вона не повинна більше існувати», - сказав Абромавичус.

Відео дня

Читайте такожВ Україні хочуть скасувати держрегулювання цін на продукти: вони повинні бути ринковими

Також міністр зазначив, що цього тижня керівник Мінекології подасть у Кабмін новий закон про утилізацію тари.

«Ми думаємо, що це створить близько 10 тисяч робочих місць і нарешті в країні буде збиратися й утилізуватися тара і відходи», - сказав керівник Мінекономрозвитку.

«Ліквідували монополію «Укрекоресурси, скасували постанову №915 », - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі про ліквідацію монополії державної компанії «Укрекоресурси» в галузі утилізації вторсировини.

За словами глави Мінекології Ігоря Шевченка, в діяльності цієї компанії присутні корупційні схеми.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрекоресурси" раніше було єдиним законним (постанова № 915 від 26.07.2001 року «Про запровадження системи збирання, заготівлі та утилізації відходів як вторинної сировини») суб'єктом господарської діяльності, який забезпечував організацію системи збирання, заготівлі та утилізації використаної тари, пакувальних матеріалів і відходів як вторинної сировини. «Укрекоресурси» дотує компанії, що займаються роздільним збиранням вторсировини.