30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа / Фото УНІАН

Як повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, прокуратура області 25 листопада внесла до Львівського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на рішення Львівського окружного адмінсуду від 10 листопада, яким прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність мера Львова та виконавчого комітету Львівської міськради щодо вирішення проблеми Грибовицього сміттєзвалища.

Йдеться, за даними прокуратури, про «незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу тощо».

Читайте такожМер Тернополя закликає міськраду Львова забрати сміття, скинуте без дозволу біля сміттєзвалища на Тернопільщині

Відео дня

У відомстві нагадали, що цього року прокуратурою Львівської області вкотре було подано позовну заяву до міського голови Львова та виконавчого комітету Львівської міськради про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання до вчинення дій.

"На цей раз суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет ЛМР припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, постановою Львівського окружного адміністративного суду зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище", - зазначається у повідомленні.

Водночас цим же судом прокуратурі було відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність мера Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо вжиття заходів для вирішення зазначених питань. "З огляду на викладене, прокуратурою області у цій частині вказане рішення суду оскаржено", - зауважується у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей на сміттєзвалищі, було оголошено директору ЛКП "Збиранка", його заступнику, а також начальнику полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище).