Київський зоопарк розповів унікальну історію гусака, який став багатодітним батьком / фото facebook.com/zoo.kyiv.ua/

Київський зоопарк розповів унікальну історію гусака казарки, який у сезон виведення молодняка (початок літа) усиновив 10 маленьких каченят.

Відповідну історію зоопрацівники опублікували у Facebook. Кажуть, що йдеться про гусака, який раніше любив гуляти наодинці та неочікувано проявив "батьківські почуття", почувши писк малих каченят.

Йдеться про групу качиних дітей, яким не могла дати ради їхня мама: качка цього сезону вивела 6 пташенят та нещодавно прийняла під крило ще 4 осиротілих птахів, проте, впоратися одразу з 10-ма дитинчатами - їй виявилося важко. 

"Він кинуся допомагати заклопотаній мамі зганяти малих "бешкетників" до купи. Та й так і лишився у цій дивовижній гусячо-качиній родині - в якості "батька", - йдеться у повідомлення. 

Зоопарк нагадав, що щорічно приймає у себе нове поповнення диких птахів та тварин. Наразі це місце стало притулком для понад 200 видів різноманітних тварин, кожна з яких має свої вподобання щодо середовища існування. 

Зелені острови, кущі, водяні басейни, високі дерева - лише перелік локацій, де з комфортом розташовуються тварини. Деяких представників зоопарк показав у добірці фото:

Весною Київський зоопарк прийняв 19 нових сімей

Нагадаємо, що в цей весняний сезон Київський зоопарк доповнили 19-ма новими родинами тварин з усієї України. 

Зокрема, до мартишки Сіми підселили нового супутника життя Сіла. А сірий журавель Сірко зустрівся з журавлихою Роксоланою для виведення потомства.

За понад рік повномасштабної війни столичний зоопарк прихистив майже 400 тварин, яких врятували від жаху війни з інших регіонів України.

Вас також можуть зацікавити новини: