Горила Рафікі / фото Uganda Wildlife Authority

В Уганді браконьєра Фелікса Бямукама засудили до 11 років ув'язнення за те, що він незаконно заїхав до заповідника та вбив рідкісну гірську горилу на ім'я Рафікі. Природоохоронці називають тварину одною з найвідоміших горил країни.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Спершу Бямукама заявляв, що він разом із трьома іншими людьми заїхав до заповідника для полювання на дрібних тварин. Проте на нього напала горила, тому йому довелося вбити тварину під час самооборони. Але згодом чоловік визнав себе винним і у незаконному в'їзді до заповідника, і вбивстві горили.

Відео дня

Читайте такожВ Індійському океані виловили гігантського ската вагою 800 кілограмів (фото)

Також він визнав вину у вбивстві маленької антилопи, чагарникової свині, а також у тому, що володів живою чагарниковою свинею та м'ясом антилопи.

Троє інших підозрюваних у вбивстві тварини ще чекають на вирок суду.

Рафікі зник 1 червня, а вже на наступний день знайшли його тіло. Експертиза показала, що горилу вбили гострим предметом.

Горилі було приблизно 25 років і він був лідером 17 інших гірських горил, кажуть природозахисники. Ця група полюбляла контактувала з людьми у заповіднику.

Екологи переживають, що без лідера група нестабільна і може розпастися, а це вплине на їхню можливість до виживання.

Управління дикої природи Уганди заявило, що наразі гірські горили в країні перебувають на межі вимирання — їх залишилося до тисячі особин.