У Криму пересохла річка / фото krymr.com

В окупованому Криму пересохла ще одна річка.

Читайте такожСімферопольське водосховище повністю висохло: у мережі з'явилися свіжі фотоУ Білогірському районі Криму пересохла річка Танасу (права притока річки Біюк-Карасу), повідомляє Крим.Реалії.

За інформацією місцевих жителів, до середини вересня невелика кількість води в річці була, але в третій декаді вересня річка висохла.

Відео дня

Також у селі Цегляна Білогірського району вперше за багато років повністю висох ставок, який служив водопоєм для худоби і місцем риболовлі для місцевих жителів.

«Дуже посушливий і жаркий вересень добиває водні об'єкти, що збереглися. Цього місяця висохла не тільки річка Танасу, а й наш ставок. Такого не пам'ятають і старожили. Колодязі теж порожніють. Відбувається щось страшне і це лякає нас. З кожним днем ми все більше стурбовані ситуацією з водою», - сказав кореспонденту Крим.Реалії житель села Кирпичне, який не називає своє ім'я з міркувань безпеки.

Раніше гідрометцентр Криму повідомляв, що в серпні на півострові пересохло кілька річок, які живлять водосховища. Йшлося про річки Альма, Чорна і Бельбек.

Засуха в Криму: що відомо

  • З 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водосховищ почали вводити обмеження подачі води. Питну воду мешканцям подають строго по годинах - вранці і ввечері. З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води ввели в Алушті, Партеніті і Малому Маяку. Також через пересохлі свердловини воду в 29 сіл Північного Криму доставляють цистернами.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «найгіршого сценарію» з водопостачанням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом.
  • Після окупації Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал в Крим можливе тільки після деокупації півострова.