Каліфорнія заборонить продаж бензинових авто / фото REUTERS

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюзом у середу підписав розпорядження в якому вказав Правлінню з повітряних ресурсів Каліфорнії видати правила, згідно з якими з 2035 року в штаті можна буде продавати лише ті автомобілі, що не мають шкідливих викидів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Губернатор стверджує, що транспорт відповідає за понад 50% забруднення повітря в штаті, 80% забруднення смогом та 95% токсичних дизельних викидів.

Відео дня

"Це найефективніший крок, який наша держава може зробити для боротьби зі зміною клімату. Занадто багато десятиліть ми дозволяємо автомобілям забруднювати повітря, яким дихають наші діти та сім’ї. Каліфорнійцям слід турбуватися, якщо наші машини викликають у наших дітей астму. Наші машини не повинні погіршувати пожежі — і створювати задимлене повітря. Автомобілі не повинні провокувати танення льодовиків або підіймати рівень моря, загрожуючи нашим пляжам і узбережжям ", - сказав губернатор Ньюзом.

Він також роз’яснив, що нові правила не заборонятимуть володіння, або продаж вживаних автомобілів, а стосуватимуться продажу лише нових машин. За його словами, цей крок скоротить викиди парникових газів більш ніж на третину.

Продаж електромобілів у Каліфорнії

До цього часу на одну тільки Каліфорнію припадало більше половини електромобілів, проданих в США. Експерти вважають, що штат може йти в ногу з часом, щоб досягти мети, поставленої виконавчим розпорядженням 2018 року про продаж 5 млн електрокарів до 2030 року.

Вас також можуть зацікавити новини