Кондитерська фабрика за рік скоротила прибуток майже в 8 разів / фото delo.ua

Найбільший виробник кондитерських виробів в Україні кондитерська фабрика АВК (м. Дніпро) у 2018 році скоротила чистий прибуток в 7,8 раза - до 42 тисяч гривень, йдеться у повідомленні на сайті компанії про зборах акціонерів фабрики, яке призначено на 26 квітня.

Читайте такожУкраїнські цукерки рекламують НС в Росії: «АВК» через скандал призупинила поставки продукції до Німеччини

У повідомленні сказано, що чистий прибуток за 2018 рік у сумі 42 тисячі гривень, у зв'язку зі збитками минулих періодів, на зборах акціонерів планується в повному обсязі направити на поповнення власних оборотних активів.

Відео дня

Зазначається, що активи компанії за минулий рік скоротилися на 1,2% і становлять 565,72 мільйона гривень. Нерозподілений прибуток АВК за минулий рік зріс на 6,1% - до 110,97 мільйона гривень.

Крім того, поточні зобов'язання фабрики за 2018 рік скоротилися на 2,3% в порівнянні з 2017 роком - до 311,38 мільйона гривень, а сумарна дебіторська заборгованість - на 6,2% - до 307,34 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. Кондитерська корпорація "АВК" є лідером українського ринку в сегменті вагових шоколадних цукерок. До її складу входять 4 кондитерські фабрики, розташовані в Донецьку, Дніпропетровську, Луганську та Мукачеві. У липні 2014 року корпорація припинила роботу луганської фабрики, а в січні 2015 року - донецької фабрики через бойові дії у регіоні.

"АВК" випускає кондитерські вироби під брендами "Королівський Шедевр", Domior, "Королівський шарм", "Крем-Суфле", "Мажор", "Фрутта - смачна минутта", "Жувіленд".

Компанія експортує свою продукцію в більш ніж 60 країн світу.