В Україні невдовзі має запрацювати ринок землі / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що перед другим читанням до законопроекту про ринок землі внесуть зміни про можливість придбання української землі іноземцями лише після референдуму.

Читайте такожЗеленський про поцуплене майно з військових кораблів: Росія нам його поверне (відео)

Про це сказав Зеленський у записаному відео, що розміщено на його сторінці у Facebook.

Відео дня

«У першому читанні проголосували закон про ринок землі, земельну реформу, зняття мораторію з продажу землі. Це говорить про те, що кожен українець справді стане власником своєї землі. Саме кожен українець. І ми цим дуже пишаємось. І як ми і обіцяли, перед другим читанням нашого законопроекту про землю ми внесемо зміни, що стосуються продажу землі іноземцям-фізичним особам та іноземним компаніям, що можливість придбати українську землю іноземцю буде тільки після рішення референдуму», - сказав Зеленський.

За словами президента, закон про референдум також буде прийнятий найближчим часом.

«А референдум – це теж дуже важлива річ. Це теж ще одна наша обіцянка нашому народові. Ми говорили, що найважливіші речі, найскладніші питання ми будемо обговорювати з суспільством і приймати ці рішення на референдумі. Тому пакет законопроектів про народовладдя – це про референдум – обов’язково їх приймемо найближчим часом», - зазначив він.

«І ще з приводу землі. Перед другим читанням ще зменшимо ліміт. І обов’язково наступного року ми плануємо, і це вже затверджено у новому бюджеті – виділити 4 млрд грн на підтримку "маленьких" фермерів. Щоб наші "маленькі" фермери ставали великими», - додав Зеленський.