У Держгеокадастру заберуть право розпоряджатися землею / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства планує відібрати у Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру право розпоряджатися землею та передати її органам місцевої влади.

Читайте такожМилованов впевнений, що українці вже готові до реформування землі

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

Відео дня

«Системно побороти корупцію в кадастрі можна тільки шляхом знищення джерела корупції – права розпоряджатися землею. Це право буде передано місцевій владі. Відповідний законопроект у роботі. Таким чином, кадастр перетвориться просто в реєстр, а не розпорядчий орган», - написав він.

За словами Милованова, вже був призначений новий керівник центрального офісу Держгеокадастру, усунені всі керівники та заступники регіональних управлінь, запущена аудит-перевірка центрального та всіх регіональних управлінь і відкриваються конкурси на керівників регіональних відділень.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада Кабінет міністрів за підсумками конкурсу призначив головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса Башлика. Новий голова Держгеокадастру пообіцяв боротися зі схематозниками і корупціонерами у відомстві, а також перевести всі сервіси кадастру в онлайн.