Ілюстрація REUTERS

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру та Нідерландське агентство з питань кадастру, земельного реєстру та картографії підписали план спільних дій.

Читайте такожУ Держгеокадастрі "загубилися" 4,3 мільйона гектарів землі - дослідження

Як повідомляє прес-служба Держгеокадастру, встановлення двостороннього співробітництва покращить можливості українських фахівців по роботі з геопросторовою інформацією, а також забезпечить ефективність інтеграції різних кадастрів і реєстрів.

Відео дня

"Враховуючи те, що голландська система кадастру вважається однією з найкращих та найефективніших у світі, а їх досвід в області геопросторових даних є провідним, встановлення двостороннього співробітництва - це реальний шанс для України наблизитися до європейських стандартів у сфері земельних відносин, а також прискорити інтеграцію України в європейську систему геопросторової інформації", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Держгеокадастр запустив безкоштовний сервіс для перевірки заяв на реєстрацію земельних ділянок. Також було відкрито оновлений електронний реєстр для інженерів-землевпорядників з можливістю оновлювати, додавати та змінювати інформацію в реєстрі.