Рішення було прийнято 8 липня 2020 року / фото УНІАН

Кабінет міністрів України передав повноваження з управління ПАТ "Аграрний фонд" Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Як передає кореспондент УНІАН, уряд на своєму засіданні визнав недійсною постанову Кабміну №698 від 24 липня 2013 року "Про затвердження статуту публічного акціонерного товариства "Аграрний фонд", згідно з яким рішення про кадрові призначення, зміну капіталу, розміщення акцій фонду і т.ін. приймав Кабмін.

Читайте такожМіжнародні резерви України зросли до максимуму восьмирічного

Відео дня

Наголошується, що це усуне неузгодженість з постановою уряду №954 від 9 жовтня 2019 року, згідно з яким Мінекономіки як єдиному акціонеру передані повноваження з управління "Аграрним фондом".

Довідка УНІАН. ПАТ "Аграрний фонд" було створено у 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2020 року оператор аграрного сектора України ПАТ "Аграрний фонд" уклало перший контракт на закупівлю зерна врожаю 2020 року.