Завдяки міжнародній морській юридичній практиці ми маємо позови на пароплави, які робили незаконні перевезення нашого зерна / фото REUTERS

Україна подала позови на пароплави, які робили незаконні перевезення краденого українського зерна. В рамках міжнародної морської юридичної практики такі кораблі мають бути заарештованими в портах в усіх країнах, що має стати прикладом для судновласників по всьому світу.

Про це розповів народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Анатолій Урбанський в ефірі Єдиного телемарафону новин.

"Цей кейс треба розглядати з двох складових. Перша складова – це безпосередньо зерно, друга – це пароплав, який його привіз. Завдяки міжнародній морській юридичній практиці ми маємо позови на пароплави, які робили незаконні перевезення нашого зерна. І зараз у будь-якій країні такі пароплави мають бути заарештовані. Я переконаний, що найближчим часом ми це зробимо. І це буде дуже яскравий прикладом для інших судновласників, які будуть намагатися вивозити наше українське зерно. Дійсно, у Росії є свої кораблі,  які під виглядом приватних можуть виконувати такі рейси. Але я не впевнений, що навіть російські власники будуть згодні на це піти добровільно. Інакше вони сильно знижують можливості своєї компанії у майбутньому виконувати інші комерційні рейси. Після цього у них будуть тільки рейси "Росія – Сирія". А нам треба працювати в юридичній площині, знаходити ці пароплави, що зовсім не важко, та заарештувати", - зазначив Анатолій Урбанський.

Відео дня

Разом із тим народний депутат зазначив, що попри війну та окуповані аграрні райони на півдні та сході,  в Україні цього року очікується непоганий врожай зернових, якого вистачить і на експорт, і для внутрішніх потреб.

Вас також можуть зацікавити новини: