Виробництво тваринницької продукції скоротилося на 2,5% / Ілюстрація REUTERS

Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-листопаді 2020 року скоротилося на 12,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомила Державна служба статистики України.

Читайте такожВ Україні впало виробництво м'яса, молока та яєць

Відео дня

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період скоротили виробництво на 15,3%, а господарства населення - на 6,7%.

Виробництво рослинницької продукції всіма суб'єктами АПК скоротилося на 14,8% (на підприємствах - скоротилося на 17,9%, у господарствах населення - на 7,6%).

Виробництво тваринницької продукції в цілому по Україні скоротилося на 2,5% у порівнянні з січнем-листопадом 2019 року (на підприємствах - на 0,6%, у господарствах населення - на 4,4%).

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Попередні показники

  • Сільгоспвиробництво в Україні у 2019 році зросло на 1,1%. При цьому підприємства збільшили виробництво на 3,3%, а господарства населення - скоротили на 2%.
  • За даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні за підсумками 2019 року скоротилося на 3,7% і вперше за роки незалежності впало нижче 10 мільйонів тонн - до 9,68 мільйона тонн.
  • Разом з тим, виробництво м'яса у 2019 році зросло на 4,8% - до 3,47 мільйона тонн (у живій вазі), яєць – на 3,4%, до 16,6 мільярда штук.
  • Обсяг виробництва молока в Україні в січні-листопаді 2020 року склав 8,67 мільйона тонн, що на 4,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.