Пільговий період на зберігання зернових та олійних культур, який запровадила АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" для підтримки вітчизняних сільгоспвиробників, завершується. Він тривав 21 календарний день.

Протягом цього часу плата за зберігання продукції не нараховувалася. Це дозволило аграріям, у залежності від умов, зекономити на кожній тонні від 40 грн до 60 грн. Це суттєві кошти у перерахунку на тисячі тонн зернових та олійних.

Нагадуємо, в червні на філіях ДПЗКУ відбулася перевірка виробничо-технічних потужностей, вагового господарства та лабораторного обладнання. Також на підприємствах провели масштабну роботу щодо збільшення енергоефективності. Таким чином, до приймання та зберігання зерна повністю готові філії східного (9-ти підприємств), північного (9), південного (12) та західного (8) регіонів.

Відео дня

Про корпорацію

АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" – національний оператор зернового ринку України, лідер у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Має найбільш розгалужену мережу філій в Україні, представлена у 23-х областях, та володіє елеваторними потужностями обсягом 3,75 млн тонн.

Створена в 2010 році АТ "ДПЗКУ" є найпотужнішою державною вертикально–інтегрованою компанією в аграрному секторі економіки України.

Корпорації належить 10% сертифікованих елеваторних потужностей України.

Можливості портових терміналів АТ "ДПЗКУ" дозволяють забезпечити до 6% середньорічних обсягів експортної перевалки українського зерна.

Переробні підприємства корпорації здатні задовольнити до 10% потреб внутрішнього ринку України у борошні, крупах та комбікормах.