Оператор газотранспортної системи - держкомпанія "Укртрансгаз" подала газ на заарештовані Новораздольську і Новояворівську ТЕЦ у Львівській області / фото wikimapia.org

Оператор газотранспортної системи - держкомпанія "Укртрансгаз" подала газ на заарештовані Новораздольську і Новояворівську ТЕЦ у Львівській області, власники яких підозрюють у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн, і якими за підсумками конкурсу, проведеного Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) в середині вересня, управляє підприємство "Гарант Енерго М", повідомляє прес-служба компанії.

"Після сьогоднішньої зустрічі за участю представників "Укртрансгазу", "АРМА", "Гарант Енерго М" - "Укртрансгаз" зміг подати газ на зазначені ТЕЦ", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що це стало можливим після надання «Гарант Енерго М» всього необхідного пакету документів, як того вимагає кодекс ГТС для підключення нового споживача до системи ГТС України.

Відео дня

Читайте також"Київтеплоенерго" хоче підвищити тариф на опалення одразу на 32%

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), видала ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної і теплової енергії підприємству «Гарант Енерго М».

23 жовтня НАК "Нафтогаз України" уклав договір про постачання природного газу за пільговою ціною з підприємством «Гарант Енерго М».

У січні цього року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали у Львові чотирьох посадових осіб компаній «Енергія-Новий Розділ», «Енергія-Новояворівськ» та «Енергія», засновниками яких є народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичи, за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

В кінці серпня цього року Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення суду попередньої інстанції про передачу в тимчасове управління АРМА заарештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Майнові комплекси "Новораздольська ТЕЦ" і "Новояворівська ТЕЦ" були передані в управління АРМА в рамках кримінального провадження на підставі постанов слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 12 червня.