Ілюстрація REUTERS

Україна 5 квітня розпочала сезон закачування природного газу до підземних сховищ газу (ПСГ), свідчать дані оператора газотранспортної системи України держкомпанії "Укртрансгаз".

Читайте також«Нафтогазу» дозволили знизити ціну на газ для населення

Так, за даними компанії, добовий обсяг закачування газу до підземних сховищ за станом на 5 квітня становив близько 12 мільйонів кубометрів. При цьому зі сховищ відібрано 3,4 мільйона кубометрів газу.

Відео дня

Запаси газу в сховищах станом на 6 квітня становили 8,76 мільярда кубометрів. Сховища заповнені на 28%

Як повідомляв УНІАН, 7 листопада 2018 року Україна припинила закачування газу до підземних сховищ і почала його відбір для потреб опалювального сезону.

Україна до початку опалювального сезону 2018-2019 років накопичила в ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС, а також імпортується в Україну з країн ЄС.

100% акцій "Укртрансгазу" перебуває у власності НАК "Нафтогаз України".