Ілюстрація REUTERS

Білорусь через постачання неякісної нафти з Росії призупинила експорт світлих нафтопродуктів до України, Польщі та країн Балтії.

Читайте такожРосія заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на заяву заступника гендиректора з комерційних питань Білоруської нафтової компанії Сергія Гриба.

Відео дня

"Припинено постачання світлих нафтопродуктів, бензинів і дизпалива до України, Балтії та Польщі. На поточний момент (контрактні зобов'язання. - Прим. БЕЛТА) призупинено до моменту розв'язання питання з російською нафтою", - сказав він.

Зниження обсягу експорту відбувається для того, щоб забезпечити внутрішній ринок в повному обсязі.

"Білоруська сторона працює над тим, щоб в рамках контрактів не було санкцій через припинення експорту світлих нафтопродуктів. Збиток від припинення експорту наразі оцінюється", - заявив заступник гендиректора БНК.

Для Білорусі ринки України, країн Балтії та Польщі залишаються найбільш преміальними в плані постачання. "Продукти, які не споживаються на ринках сусідніх країн, так звані темні нафтопродукти, ми реалізуємо через порти Балтійського моря в напрямку країн далекої дуги", - зазначив Гриб.

Як повідомляв УНІАН, раніше відбулося різке погіршення якості російської експортної суміші Urals, що надходить транзитом в ділянку магістрального нафтопроводу ВАТ "Гомельтранснафта Дружба". Через це було пошкоджено дороге обладнання на Мозирському НПЗ.