Ілюстрація REUTERS

Білорусь може наростити постачання окремих видів темних нафтопродуктів до України.

Читайте такожРосія заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на заяву заступника гендиректора з комерційних питань Білоруської нафтової компанії Сергія Гриба.

Відео дня

Як повідомлялося раніше, Росія заявила про введення заборони на експорт в Україну російських нафти та нафтопродуктів.

У "Белнефтехиме" зазначили, що можливість збільшення постачання білоруських нафтопродуктів до України залежатиме від маржинальності, пріоритетом є забезпечення нафтопродуктами внутрішнього ринку.

"Що стосується постачання Росією інших продуктів, таких як, наприклад, бітуми, то ми очікуємо зростання постачання з боку Білорусі", - зазначив Сергій Гриб.

Водночас БНК не прогнозують збільшення постачання до України світлих нафтопродуктів.

"Якщо правильно читати постанову уряду РФ, то там є кілька нюансів. Якщо ми говоримо про бензини, дизельне паливо, то в ньому зазначено, що постачання на територію України може здійснюватися з дозволу уповноважених органів Росії. Наскільки відомо, на даний момент ця поставка здійснюється", - сказав заступник голови БНК.

Як повідомляв УНІАН, раніше Білорусь призупинила експорт світлих нафтопродуктів до України, Польщі та країн Балтії.

Причиною стало різке погіршення якості російської експортної суміші Urals, що надходить транзитом в ділянку магістрального нафтопроводу ВАТ "Гомельтранснафта Дружба". Через це було пошкоджено дороге обладнання на Мозирському НПЗ.