"Газпром" винен гроші "Нафтогазу", а не навпаки, нагадав Коболєв / фото eer.ru

Росія почала переговори з Україною про продовження транзиту газу після проведення виборів президента.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Читайте такожВ Україні знизили ціни на газ для населення: скільки платитимемо

Відео дня

"Як ми і очікували, Москва почала переговори про продовження транзиту газу відразу після завершення виборів в Україні. Цей раунд провів російський президент з далекого Пекіна. Про потреби Росії в транзиті і готовність "Газпрому" укладати контракт на стандартних європейських умовах, звичайно, не було ні слова. Було про те, як Україна замерзне", - підкреслив він.

На думку глави "Нафтогазу", "Газпром" не встигне побудувати і запустити обхідні газопроводи до кінця дії контракту, в той же час, на відміну від 2009 року, Росія не може перекрити Україні газ.

"Газпром" винен гроші "Нафтогазу", а не навпаки. Україна запровадила у себе законодавство ЄС, яке встановлює чіткі правила і вимоги користування газовою інфраструктурою. Власне, ні у "Газпрому", ні у "Нафтогазу" значного поля для маневру немає", - зазначив Коболєв, назвавши заяви Путіна "артпідготовкою перед наступними тристоронніми переговорами в травні".

Як повідомляв УНІАН, керівник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає, що транзит російського газу Україною може бути повністю припинений до 2020 року.