Іванна Климпуш-Цинцадзе / фото: УНІАН

Оновлення Додатку 27 (щодо енергетики) до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом дасть Україні можливість ефективніше відстоювати свої інтереси разом з ЄС на переговорах з РФ щодо транзиту газу на 2020 рік.

Як інформує прес-служба Урядового порталу, про це під час зустрічі з громадськими організаціями, які працюють у сфері євроінтеграції, сказала віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, критично важливо ухвалити рішення до кінця весняної сесії Верховної Ради.

Відео дня

Читайте такожУ "Нафтогазі" заявили про початок переговорів Росії з Україною щодо транзиту газу

У прес-службі нагадали, що в грудні минулого року під час 5-го засідання Ради асоціації між Україною та Європейським Союзом останній визнав прагнення України забезпечити повну інтеграцію енергетичного ринку України до енергетичного ринку Європейського Союзу після завершення відповідних реформ. У своїй спільній заяві сторони зазначили, що очікують оновлення Додатку XXVII до Угоди про асоціацію з метою відображення розвитку права ЄС.

Пунктом 7 проекту оновленого Додатку XXVII до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС передбачається, що Україна утримується від введення в дію актів, поданих на проведення консультацій, до того, як Європейська Комісія завершила оцінювання сумісності законопроекту з відповідними положеннями acquis (права – ред.) ЄС та у випадку, якщо Європейська Комісія дійшла висновку, що законопроект є несумісним із відповідними положеннями acquis ЄС.

На практиці це означає створення нових технічних умов, прозорих тарифів та стабільність при постачанні енергії, що призведе до підвищення якості надання енергетичних послуг в цілому.