Ілюстрація REUTERS

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила план створення умов для функціонування в Україні енергетичних хабів за стандартами Європейського Союзу, повідомила прес-служба регулятора.

Читайте такожСвітовий банк: Україна не буде готова до запуску нового ринку електроенергії з 1 липня

Згідно з повідомленням, план передбачає перелік і графік розробки відповідних законодавчих змін, регуляторних правил, формування умов майбутнім учасникам торгівлі, а також заходи взаємодії з іншими зацікавленими сторонами.

Відео дня

Відзначається, що за основу української моделі ринку для позабіржової організованої торгівлі енергоресурсами та деривативами НКЦПФР прийняла стандарти Європейського Союзу, що забезпечують конкурентні умови торгівлі і прозоре ціноутворення на енергетичні товари.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2015 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна зацікавлена стати частиною великого проекту зі створення європейського газового хабу, який розроблявся за участю польської, румунської, угорської та словацької сторін. Тоді він підкреслив, що участь нашої країни в такому газовому хабі посилить нашу незалежність і дозволить вільно торгувати газом без будь-яких обмежень.