Ілюстрація / REUTERS

Американська компанія Exxon Mobil розглядає можливість продажу своїх активів у Північному морі біля берегів Великої Британії після більш ніж 50-літнього періоду роботи в цьому регіоні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела в галузі, знайомі з відповідними планами компанії, передає РБК.

Причина в тому, що Exxon вирішила зосередитися на видобутку сланцевої нафти в США, а також на інших нових проектах, уточнюють співрозмовники.

Відео дня

За їх даними, Exxon за останні тижні провела переговори з операторами проектів у Північному морі, щоб оцінити зацікавленість у активах, продаж яких може принести компанії до $2 млрд, повідомляють джерела.

Читайте такожНафта подешевшала до 7-місячного мінімуму під тиском торговельних суперечок США та Китаю

Вихід з активів у Північному морі ознаменує серйозний відступ з європейського ринку, зазначає Reuters. Exxon від коментарів відмовилася.

Оператором більшості проектів Exxon є спільне з Royal Dutch Shell (RDSa.L) підприємство - Esso Exploration and Production UK, в якому компаніям належить по 50% акцій. Shell від коментарів відмовилася, додає Reuters.

Потенційними покупцями активів Exxon агентство називає такі компанії, як Chrysaor або Neptune, які вже працюють в Північному морі.

Exxon видобуває у Північному морі біля берегів Великобританії близько 80 тис. бар. нафти і 12,5 млн кубометрів газу на день, сказано на сайті компанії.