Ілюстрація / REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголосила про намір витратити 120 мільйонів євро кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, які були залучені від розміщених єврооблігацій компанії, на купівлю газу, повідомляє компанія.

Читайте такожЄБРР придбав 20% єврооблігацій "Нафтогазу України"

"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір використовувати грошові кошти кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для проекту по покриттю розриву між закупівлею і реалізацією природного газу", - сказано в оголошенні.

Відео дня

Зазначається, що проект має загальну орієнтовну вартість в 120 мільйонів євро та передбачає придбання природного газу для постачання в Україну через інтерконнектор з Європейським Союзом.

"Початок процедур закупівлі за вищевказаними договорами очікується в 4-му кварталі 2019 року. Початок попереднього відбору за вищевказаними договорами очікується наприкінці 3-го кварталу 2019 року", - зазначили в НАК.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня "Нафтогаз України" розмістив п'ятирічні єврооблігації на 600 мільйонів євро під 7,125% і трирічні єврооблігації на 335 мільйонів доларів під 7,375%.

Запит інвесторів на цінні папери "Нафтогазу" у більш ніж 2,5 раза перевищив пропозицію. Єврооблігації компанії придбали понад 120 інвесторів із США, Великобританії, країн Європи, Азії та Південної Америки. При цьому якірними інвесторами випуску сталі Європейський банк економіки та розвитку і ряд інвесторів з США.

5 липня голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив про готовність до виходу на ринок єврооблігацій, що дозволить залучити кошти під закачування газу в сховища та виплатити дивіденди уряду.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.