Ілюстрація / REUTERS

Світові ціни на нафту помітно зростають у понеділок вранці на тлі очікувань того, що з новим главою міненерго Саудівської Аравії її політика в цій сфері залишиться без змін.

Читайте такожГібралтар відмовився затримувати іранський танкер на вимогу США

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 8:47 ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшується на 1,04%, до 62,19 долара за барель, вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,2%, до 57,19 долара за барель", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що в центрі уваги інвесторів опинилися новини з Саудівської Аравії, де новим головою міністерства енергетики, промисловості та мінеральних ресурсів був призначений син короля - принц Абдель Азіз бен Салман Аль Сауд. Він змінить Халіда аль-Фаліха.

"У саудівської нафтової політики та політики ОПЕК немає змін. Принц Абдель Азіз буде працювати над зміцненням співпраці між країнами ОПЕК та країнами, що не входять до ОПЕК", - наводить агентство Рейтер слова неназваного саудівського чиновника.

Крім того, трейдери звернули увагу на слова міністра енергетики ОАЕ Сухейля аль-Мазруї, що країни угоди ОПЕК+ зберігають прихильність досягненню балансу на ринку нафти.

Країни ОПЕК+ на початку липня одноголосно схвалили продовження до кінця березня 2020 року угоди про скорочення видобутку нафти на 1,2 мільйона барелів на добу від рівня жовтня 2018 року. Домовленості ОПЕК та низки країн, що не входять до організації (ОПЕК+), про скорочення видобутку нафти діють з початку 2017 року.