Раніше переможцем конкурсу на освоєння шельфу вибрали компанію Trident Acquisitions / УНІАН

Кабінет міністрів України скасував постанову про проведення конкурсу з розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки "Дельфін", який виграла американська компанія Trident Acquisitions, повідомляється на сайті уряду.

Читайте такожКабмін оголосив конкурс на розробку трьох вуглеводневих ділянок

"Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 № 271 "Про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки "Дельфін", - сказано в постанові.

Відео дня

Уряд ухвалив рішення про припинення дії постанови у зв'язку з невідповідністю процедури проведення конкурсу практиці Європейського Союзу, визначеної Директивою 94/22/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу "Про умови надання та використання дозволів на пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів" від 30 травня 1994 року.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Державна служба геології та надр Україні оголосила конкурс на вуглеводневий ділянку "Дельфін", розташований в північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря, який може залучити щонайменше 1,5 мільярда гривень інвестицій у пошук і видобуток нафти та газу в Україні. Площа виставленої ділянки - майже 10 тисяч квадратних кілометрів, термін дії угоди - 50 років з правом продовження.

Влітку Міжвідомча комісія при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України обрала американську компанію Trident Acquisitions переможцем конкурсу на розробку вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки "Дельфін".

Тодішній прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував розглянути можливість оголошення нового конкурсу. За його словами, коли було оголошено цей конкурс, то очікувалося участь у ньому світових лідерів рівня Shell або Exxon.