Прем'єр зазначив, що головним завданням Кабміну є старт опалювального сезону / фото УНІАН

Кабінет міністрів має намір звільнити керівників теплогенеруючих підприємств, які через свою некомпетентність або корупцію допустили нарощування боргів.

Читайте такожКабмін поки не планує підвищувати тарифи на опалення

Про це під час брифінгу за підсумками засідання уряду заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи ситуацію з "Криворізькою теплоцентраллю", у якій борг за газ перед компанією "Нафтогаз України" становить 1,7 мільярда гривень.

Відео дня

"За всіма державними підприємствами, у яких є борги, викликані корупцією або безгосподарністю, будуть прийняті кадрові рішення за підсумками цього опалювального сезону", - сказав він.

За словами прем'єра, зараз головним завданням Кабміну є нормальний старт опалювального сезону. Вже після цього уряд почне перевіряти теплогенеруючі підприємства на предмет того, як саме виникли їхні борги.

Як повідомляв УНІАН, Криворізька теплоцентраль, яка забезпечує теплом частина жителів Кривого Рогу, має найнижчий рівень розрахунків за спожитий газ і вже заборгувала НАК "Нафтогаз України" 1,7 мільярда гривень, що значною мірою ускладнить своєчасний початок опалювального сезону в місті.