Ілюстрація REUTERS

Північний апеляційний господарський суд розблокував приватизацію державної компанії «Центренерго», поставивши крапку у справі про її банкрутство. Про це в Facebook повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Читайте такожДепутати скасували список підприємств, що не підлягають приватизації

«Рішенням Північного апеляційного господарського суду поставлено крапку у справі про банкрутство «Центренерго». Суд відмовив у задоволенні скарг кредиторів «Центренерго» на рішення Господарського суду міста Києва про закриття справи про банкрутство даного акціонерного товариства, ухвалене за клопотанням Фонду державного майна», - написав він.

Відео дня

За словами Сенниченка, справу про банкрутство закрито, підприємство виходить на приватизацію.

«Мета Фонду - прозора, чесна, навіть зразкова приватизація «Центренерго» - додав він.

Як повідомляв УНІАН, «Центренерго» потрапила в число об'єктів великої приватизації на 2018 рік, причому саме з неї планували почати цей процес, але конкурс з продажу в грудні минулого року скасували.

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план «Центренерго» на 2019 рік, який передбачає отримання підприємством чистого прибутку в розмірі 183,571 млн грн.

Довідка УНІАН. Компанія «Центренерго» є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська і Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. «Центренерго» поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.