Гончарук: у нас достатньо запасів газу, щоб забезпечити опалення / фото УНІАН

Запаси газу в українських сховищах дають змогу забезпечити населення країни теплом в опалювальному періоді в разі припинення з 1 січня транзиту природного газу з Росії до Європи через територію України.

Читайте такожІмпорт газу: де та скільки купила Україна

Про це заявив на брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

«Є окремий сценарій. У разі якщо контракт з Росією не буде продовжено, в разі якщо припиниться транзит газу з Росії до Європи, у нас запасів газу достатньо, щоб забезпечити опалення. Але через особливості роботи фактично потрібно буде по-іншому експлуатувати газотранспортну систему, і у деяких невеликих міст можуть бути тимчасові проблеми. Ми про них наперед знаємо, наперед думаємо, тому я думаю, що жодних позаштатних історій не буде», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, станом на 19 жовтня запаси природного газу в українських підземних сховищах (ПСГ) після завершення опалювального сезону (5 квітня 2019 року) збільшилися в 2,4 разу - до 21,3 млрд куб. м.

Запаси такого обсягу на 5 млрд куб. м перевищують тогорічній показник і є рекордом за останні 10 років.

Для забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового сезону 2019/2020 років Україні необхідно було нагромадити в ПСГ не менш як 20 млрд куб. м газу.