Судно компанії Allseas укладає труби для "Північного потоку-2" / REUTERS

Швейцарська компанія Allseas повідомила, що зупинила всі роботи в рамках проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Як передає Голос Америки, цей крок, за заявою кампанії, зроблений через оборонний бюджет США, який передбачає введення санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу, по якому російський газ повинен надходити в Німеччину.

Allseas також повідомила, що її подальші дії будуть обумовлені відповідними інструкціями та нормативними, технічними, екологічними роз'ясненнями від влади США.

Відео дня

Читайте такожBild: Чому Меркель так сильно тримається за «Північний потік-2»?

Як повідомляв УНІАН, раніше американські сенатори-республіканці Тед Круз і Рон Джонсон попередили швейцарську компанію Allseas про можливі санкції, якщо той продовжить брати участь в проекті газопроводу "Північний потік-2".

Штрафні заходи, прописані в законі "Про захист енергетичної безпеки Європи", спрямовані на компанії-оператори судів, за допомогою яких через Балтійське море прокладають труби для "Північного потоку-2".

Allseas вже кілька років співпрацює з "Газпромом" і Nord Stream 2 AG. У 2016 році вона виграла тендери на укладання труб відразу для двох проектів - "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".