Ставицкий сбежал из Украины / Фото УНИАН

Міністерство екології та природних ресурсів України відкликало 19 із 20 ліцензій на розробку родовищ, раніше виданих приватній компанії «Голден Деррік», близькій до родини екс-президента Януковича та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького, повідомив УНІАН міністр екології і природних ресурсів України Ігор Шевченко.

«Ми відкликали майже все. Залишилася одна ліцензія, щодо якої ми подали позов. Будемо й її відкликати. Процес успішний. Ми з 20 ліцензій 19 уже повернули державі. Причому ми пройшли усі інстанції – і першу, і другу, і апеляцію, і Вищий господарський суд. Усі ліцензії вже в державі», - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що ліцензії будуть виставлені на повторні конкурси. «Відкликані ліцензії будуть виставлятися на нові конкурси», - сказав Шевченко.

Відео дня

Читайте такожМінекології вимагає від компанії Ставицького компенсації збитківЗа інформацією з відкритих джерел, компанія "Голден Деррік" у 2010-2012 роках отримала від колишнього керівництва НАК «Надра України» 20 спецдозволів на розробку нафтогазових родовищ, зокрема і частку у видобутку газу на одному з найбільших газових родовищ України - Сахалінському.

Завдяки наявним дозволами за два роки компанія заробила понад 100 млн грн, однак за ліцензії та частку в Сахалінському родовищі так і не розплатилася, що стало формальним приводом до судових розглядів. У березні 2015 року Мінекології подало позов проти «Голден Деррік» із вимогою компенсувати державі завдані збитки.