Ілюстрація REUTERS

Виплата дивідендів до державного бюджету Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" наприкінці 2019 року була розрахована і проведена за підсумками роботи НАК за одинадцять місяців, тому не враховувала надходження 2,9 мільярда доларів від російського "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Читайте такожГерус розповів, на що підуть відсуджені у "Газпрому" $3 мільярди

Про це йдеться в коментарі Міністерства фінансів щодо закриття 2019-го бюджетного року.

Відео дня

"При цьому сплата в грудні частини дивідендів НАК "Нафтогаз" розрахована на базі чистого прибутку за одинадцять місяців, не становить ризику для 2020 року і не містить в собі податків і додаткових дивідендів, очікуваних від отримання 2,9 мільярда доларів від "Газпрому", як наслідок величезної роботи команди НАК, Офісу президента та уряду з відстоювання прав України", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року після розпорядження уряду про дострокову виплату дивідендів за 2019 рік Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перерахувала до державного бюджету країни 13 мільярдів гривень.

"Одразу після прийняття цього рішення ми перерахували державі 8,5 мільярда гривень дивідендів і 4,5 мільярда гривень інших податкових платежів. Загалом за грудень ми забезпечили надходження до держбюджету близько 20 мільярдів гривень. Сподіваємося, це дозволить багатьом українцям спокійно і радісно зустріти свята", - повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Того ж дня "Нафтогаз" отримав від російського "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.