Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів зобов'язав Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» достроково виплатити 8,5 млрд грн дивідендів за підсумками роботи за перші три квартали поточного року.

Читайте такожДефіцит бюджету з початку року зріс до 35 мільярдів гривень

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну №1339-р від 26 грудня «Про рішення загальних зборів акціонерного товариства НАК «Нафтогаз України», яке опубліковано на урядовому порталі.

Відео дня

«Акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не пізніше 27 грудня 2019 року спрямувати частину чистого прибутку за дев'ять місяців 2019 року на суму 8,5 млрд грн на виплату дивідендів до державного бюджету в рахунок дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності в 2019 році», - сказано в розпорядженні.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня прем'єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив інформацію про проблеми з виконанням дохідної частини державного бюджету, через що не буде в повному обсязі профінансовано виконання деяких державних програм.

Державний бюджет України за листопад 2019 року отримав 88,831 млрд грн доходів, що на 8,6% нижче планового показника на цей період. З початку року, за січень-листопад, держбюджет отримав 899,746 млрд грн доходів, що на 5,9% нижче планового показника на цей період.