Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України своїм наказом призначило до складу наглядової ради державної компанії "Укренерго" нових представників від держави: Юрія Гелетія, Лева Підлісецького та Юрія Токарського.

Читайте такожВ "Укренерго" призначили нового в. о. голови компанії замість Ковальчука

Про це повідомила прес-служба держкомпанії.

Відео дня

Згідно з повідомленням, цим же документом припинені повноваження таких представників держави в наглядовій раді компанії: Сергія Кушніра та Олександра Поплавського, які були членами наглядової ради "Укренерго" з жовтня 2018 року. Повноваження члена наглядової ради Максима Немчінова були припинені в липні 2019 року.

Таким чином, на сьогодні наглядова рада "Укренерго" функціонує у повному складі, в який входять чотири незалежних члена - Шевки Аджунер, Педер Андреасен, Олів'є Апперт та Луїджі де Франциски й троє представників держави.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого наглядова рада оператора Об'єднаної енергосистеми України – держкомпанії "Укренерго" призначила першого заступника голови правління Володимира Кудрицького новим виконуючим обов'язки директора компанії після того, як голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив про свою відставку.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни.

"Укренерго" є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства фінансів України.