Ілюстрація REUTERS

Сполучені Штати в четвер ввели санкції щодо ще одного підрозділу «Роснефти» у зв'язку з тим, що компанія сприяє фінансуванню режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі.

Читайте такожСаудівська Аравія вирішила витіснити російську нафту з ринку - Reuters

До чорного списку Міністерства фінансів потрапила базована у Швейцарії компанія TNK Trading International. Раніше санкції були введені відносно компанії Rosneft Trading SA, яку звинуватили в наданні підтримки венесуельському нафтового сектору в порушення американських санкцій, пише "Голос Америки".

Відео дня

«TNK Trading International є ще одним підрозділом «Роснефти», яке виступає посередником під час продажу і транспортування венесуельської сирої нафти, – йдеться в заяві міністра фінансів США Стівена Мнучина. – Адміністрація президента Трампа, як і раніше, твердо має намір вживати заходів щодо тих, хто підтримує експлуатацію нафтових активів Венесуели корумпованим режимом».

«Роснефть» назвала введені минулого місяця санкції щодо Rosneft Trading обурливими та заявила, що влада США в розмовах з компанією неодноразово визнавала, що вона не порушує ніякі обмеження.

Згідно з документами венесуельської нафтової компанії PDVSA і даними служби Refinitiv Eikon, за останній рік на підрозділи «Роснефти» припадало близько третини поставок венесуельської нафти, яку вони перепродують кінцевим споживачам, переважно в Азії.

Як заявляють у Мінфіні, компанії повинні згорнути транзакції з Rosneft Trading і TNK Trading до 20 травня.