Ілюстрація REUTERS

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища посилило заходи з забезпечення енергобезпеки країни й захисту довкілля під час дії режиму надзвичайної ситуації, йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Читайте такожКабмін боронувати відключати електроенергію населенню

Відзначається, що Оперативний штаб Мінекоенерго організував щоденний моніторинг, який забезпечує заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції й разом з урядовими агентствами та галузевими підприємствами готує рішення, щоб погіршення епідеміологічної ситуації не вплинуло на енергетичну безпеку і захист навколишнього середовища.

Відео дня

«Всі фахівці, що працюють у галузі енергетики та захисту довкілля, відчувають повноту відповідальності, адже і лікарні, і підприємства критичної інфраструктури повинні бути повною мірою і в повному обсязі забезпечені енергією і мати відповідні ресурси для виконання своїх безпосередніх функцій», - цитує прес-служба в. о. міністра Віталія Шубіна.

Заступник міністра Олексій Рябчин повідомив, що при штабі в щоденному режимі працюють робочі групи на чолі з профільними заступниками міністра, що забезпечують співробітництво з галузями. Вони створені з урахуванням функціонування підсистем цивільного захисту: по нафтогазовій галузі, електроенергетичному та атомно-промисловому комплексу, вугільно-промисловому комплексу, а також трьох підсистем у сфері захисту довкілля: з моніторингу навколишнього середовища, протипаводкових заходів і заходів проти посухи й функціонування Чорнобильської зони.

У прес-службі зазначили, що не менш важливим є дотримання природоохоронного законодавства і збереження навколишнього середовища. Для працівників у сфері водного, лісового і рибного господарства зараз теж гаряча пора - роботи з відновлення лісів, нерест риби, забезпечення паводкових заходів та підтримки рівня води в річках. Почастішали випадки пожеж, інших порушень, які вимагають пильної уваги Держекоінспекції.

«Якщо хтось думає, що під час надзвичайної ситуації буде ослаблено увагу до стану навколишнього середовища, - він помиляється. Ми перевели всі наші наявні ресурси на режим забезпечення надійності енергетичної системи й охорони природи», - цитує прес-служба Рябчина.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні 25 березня Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.