Вітренко прокоментував чутки про своє звільнення / фото УНІАН

Виконавчий директор Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що зараз погоджує з наглядовою радою компанії нові "питання" до російського "Газпрому" на суму 17,3 млрд дол. і не підтвердив чутки про своє звільнення.

Читайте такожВітренко подав до суду через невиплату йому премій за перемогу над «Газпромом»

Про це Вітренко написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що йому нібито шукають заміну, щоб передати повноваження щодо суду проти Росії за активами компанії в Криму.

Відео дня

«Зі свого боку, можу сказати, що арбітраж проти Росії за активами в Криму - це не головна сфера моєї відповідальності в «Нафтогазі». Якщо говорити про оновлений позов, який ми подали в цьому році, то я відповідав лише за економічну складову, тобто суми компенсації. Моя головна відповідальність як виконавчого директора - це відносини з «Газпромом». Власне з ним у грудні минулого року від імені «Нафтогазу» я підписав контракт про транзит з гарантованим доходом 7,2 млрд доларів», - зазначив він.

За словами Вітренка, тепер потрібно робити так, щоб контракт не зірвався, і «Газпром» не був звільнений від обов'язку сплатити Україні 7,2 млрд, навіть якщо він не подаватиме газ для транзиту (за принципом «качай або плати»).

«Крім того, моя команда чітко сформулювала і подала на узгодження спостережній раді «Нафтогазу» додаткові «питання» до «Газпрому»на суму ще 17,3 млрд доларів. У разі узгодження - попереду також багато роботи», - повідомив він.

Також топ-менеджер «Нафтогазу» зазначив, що у нього добрі стосунки з виконавчим директором з трансформації групи «Нафтогаз» Отто Ватерландером, який, нібито, є ініціатором звільнення Вітренка.

«Щодо Отто Ватерландера, нібито з ініціативи якого "мені шукають заміну", то у нас чудові стосунки. І власне разом з ним ми два роки тому розробляли програму трансформації «Нафтогазу», яку необхідно реалізувати в життя, чим зараз і займається Отто», - написав Вітренко.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що "Нафтогаз" шукає заміну Юрію Вітренку, що пов'язано з приходом в компанію Отто Ватерландера.

Як повідомляв УНІАН, у січні НАК «Нафтогаз України» призначив Отто Ватерландера виконавчим директором з трансформації групи.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» і шість компаній групи очікують в травні слухання про розмір компенсації збитків у рамках арбітражного процесу проти Росії щодо захоплення активів компанії в Криму. З урахуванням очікуваних відсотків сума вимог «Нафтогазу» до Росії становить 8 млрд дол.