З понеділка українці зможуть забрати різницю в оплаті за газ у своїх постачальників / фото УНІАН

Учасники програми "Газовий запас" з 20 квітня можуть звертатися до газопостачальних компаній для відшкодування різниці в ціні на газ.

Читайте такожЦіни на газ у Європі впали до історичного мінімуму

Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Радий повідомити, що ми виконали свою обіцянку - з 20 квітня споживачі можуть звертатися до своїх постачальникам і розпоряджатися зекономленими грошима", - зазначив він.

За словами Коболєва, фахівці "Нафтогазу" вже провели звірку даних з усіма газопостачальними компаніями, які продавали газ в рамках програми. І направили кошти за невикористаний ресурс "Газового запасу" на рахунку газзбутів.

"З 20 квітня споживачі можуть звертатися до своїх газопостачальних компаній, щоб вибрати зручний спосіб повернення коштів або зарахувати їх для оплати газу в майбутньому. Ми рекомендуємо звернутися в газзбути одразу, як тільки вони нададуть таку можливість. "Нафтогаз" вже перерахував їм необхідні кошти", - повідомив глава НАК.

Як повідомляв УНІАН, у вересні "Нафтогаз України" запустив новий продукт "Газовий запас" і пропонував побутовим споживачам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, домогосподарства могли закупити до 25 тисяч кубометрів газу за ціною 4874,42 гривні (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу) за тисячу кубометрів до 25 вересня.

Пізніше НАК заявив, що програмою "Газовий запас" можуть скористатися також ОСББ з власними котельнями та інші виробники теплової енергії, уклавши договір до 18 жовтня.

За час дії програми "Газовий запас" нею скористалися понад 50 тисяч сімей.