Кабмін продовжив спецобязательства

Кабінет міністрів України продовжив до квітня 2018 року спеціальні зобов'язання Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та інших суб'єктів ринку природного газу з пільгового продажу блакитного палива.

Читайте такожГройсман пригрозив звільненням чиновнику, який заявив про можливе підвищення цін на газ для населення

«Постанова передбачає затвердження спеціального положення про покладення спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу з 1 квітня 2017 року до 1 квітня 2018 року», - сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко сьогодні на засіданні уряду, представляючи постанову.

Відео дня

Проект документа був раніше підготовлений Мінекономрозвитку і передбачав встановлення ціни на природний газ для релігійних організацій і населення на рівні 4942 грн за тисячу кубометрів, однак на сьогоднішньому засіданні уряду постанову було прийнято з необхідністю доопрацювання.

«Потрібно врегулювати питання надбавок. Світовий банк займає таку саму позицію. Під час доопрацювання прохання врахувати позицію Мінфіну, а також отримати позицію Мінсоцу (Міністерства соціальної політики - УНІАН)», - зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Читайте такожУ "Нафтогазі" лякають можливим подорожчанням газу для населення ще на 40%

Як повідомляв УНІАН, Кабмін із 1 травня 2016 року встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів. Представляючи це рішення, перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик наголосили, що встановлення такої ціни поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни.

За словами голови уряду Володимира Гройсмана, це рішення дозволить усунути всі існуючі раніше схеми заробітку на різниці в ціні палива.

Саме за такою ціною облгази продають газ побутовим споживачам. Термін дії цієї ціни було встановлено до 1 квітня 2017 року. До цього моменту Кабмін повинен визначитися з подальшим ціноутворенням на ринку газу для потреб населення і теплокомуненерго.