Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробило концепцію впровадження біржової форми продажу вугілля.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник міністра Сергій ЧЕХ сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

Він наголосив, що «запровадження біржової торгівлі вугільної продукції дозволить в середньостроковій перспективі отримати ринковий механізм формування ціни на вугільну продукцію, спростити та скоротити час процедури закупівлі та продажу вугільної продукції для державних підприємств».

Відео дня

За словами С.ЧЕХА, з урахуванням прогнозованого дефіциту вугільної продукції на світових ринках «це дозволить підвищити в конкурентному середовищі ціни на вугільну продукцію в середньому на 15-20%, що знизить рівень збитковості вугільної галузі та відповідно зменшити обсяг коштів, що виділяються з Державного бюджету для підтримки вугільної галузі.

С.ЧЕХ сподівається, що біржова торгівля дасть можливість підвищити інвестиційну привабливість вугільних підприємств. «За попередніми оцінками, зростання обсягів інвестицій може бути збільшено на 10-15%», - додав він.

Заступник міністра наголосив, що сьогодні ведеться робота по затвердженню проекту розпорядження Кабінету міністрів України про схвалення концепції впровадження біржової форми продажу вугілля.