Дві іспанські нафтогазові компанії - Gas Natural і Enagas - у понеділок заявили, що поки не планують інвестувати в термінал з прийому та регазифікації скрапленого природного газу («LNG-термінал») в Україні, повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників даних компаній.

«Інвестування в даний проект не входить у поточні плани Enagas», - сказав Reuter представник іспанської компанії Enagas.

«Gas Natural не підписувала жодних угод щодо інвестування в проект LNG і поки що не розглядає такої можливості у майбутньому», - сказав Reuter представник іспанської компанії Gas Natural.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у понеділок Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural SDG, S.A. (Іспанія) угоду про співпрацю у реалізації національного проекту «LNG-термінал».

Угоду підписали: голова Держагентства з інвестицій Владислав Каськів, старший віце-президент Excelerate Energy LLC Едвард Скотт і генеральний директор із зовнішніх зв'язків Gas Natural SDG, S.A. Джорді Гарсіа Табернеро.

Як уточнив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планується орендувати плавучий завод з регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural SDG, S.A. (Іспанія) виступить інвестором реалізації проекту.

Довідка УНІАН. 17 грудня 2010 року було створено ДП «Національний проект «LNG-термінал», яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийняття скрапленого природного газу в обсязі 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.

30 січня 2012 року компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту «LNG-термінал».

Кабінет Міністрів на засіданні 8 серпня затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з приймання скрапленого природного газу (LNG-термінал).

Згідно з ТЕО, проект може бути реалізований протягом 49 місяців. Перші обсяги газу можна буде отримати вже у 2016 році.

Приблизна вартість будівництва «LNG-терміналу» становить 846 млн євро. Частка України в проекті становитиме 25% +1 акція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нафтогаз має намір викупляти 60% газу від «LNG-терміналу» - Каськів

Газ від «LNG терміналу» буде на 20% дешевше російського

Азаров: початок реалізації проекту «LNG термінал» - перший крок до енергонезалежності України

Україна розпочала будівництво газопроводу від ГТС до «LNG-терміналу»