Ф'ючерси на нафту Brent впали на 1 дол, або 1,1%, до 88,50 дол за барель / фото ua.depositphotos.com

Ціни на нафту знизились: в тому числі через заплановані на сьогодні переговори між Ізраїлем і угрупуванням ХАМАС, що, на думку експертів, знижує шанси на подальшу ескалацію. Про це пише агенція Reuters.

Як повідомляється, ф'ючерси на нафту Brent впали на 1 дол, або 1,1%, до 88,50 дол за барель. Водночас ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 84 центи, або на 1%, до 83,01 дол за барель.

Нагадаємо, у суботу міністр закордонних справ Ізраїлю заявив, що вторгнення в Рафах, яке запланували раніше, можуть відкласти, якщо сторони конфлікту укладуть угоду. Вона передбачає звільнення ізраїльських заручників. 

Відео дня

Активізація зусиль щодо припинення вогню послабила геополітичну напруженість і вплинула на сьогоднішні торги. Ще одним фактором зниження цін на нафту стало те, що ринки очікують на перегляд політики Федеральної резервної системи США, який назначений на 1 травня.

Як стало відомо, інфляція в Сполучених Штатах збільшилась на 2,7% в річному вимірі, що перевищило цільовий показник ФРС у 2%. Нижча інфляція збільшила б ймовірність зниження процентних ставок, що призвело б до стимуляції економічного зростання і попиту на нафту.

Ціни на нафту – останні новини 

Нагадаємо, минулої п'ятниці ціни на "чорне золото"‎ пішли в гору після заяви‎ американського міністра фінансів Джанет Йеллен щодо гарних перспектив економічного зростання в США.

Зауважимо, що за тиждень до цього нафта різко підскочила в ціні на тлі новин із Близького Сходу, а деякі експерти навіть заговорили про можливість збільшення цін до 130 дол. 

Вас також можуть зацікавити новини: