Індія отримала нафтовий вантаж на російському танкері СКФ / фото ua.depositphotos.com

Судно "Совкомфлота" (SCF) вивантажило мазут у західному індійському порту в п'ятницю, що свідчить про відновлення використання суден СКФ для поставок.

Як пише Reuters, SCF Baltica, яке перевозить 90 000 тонн мазуту для компанії Reliance Industries (оператора найбільшого у світі нафтопереробного комплексу в Джамнагарі), має в найближчі дні покинути порт після повного вивантаження пізніше в п'ятницю.

Раніше індійські нафтопереробні компанії, включно з Reliance, стали побоюватися приймати вантажі на суднах "Совкомфлота" після того, як 23 лютого США ввели санкції проти російського судноплавного гіганта.

Відео дня

Однак під час візиту до Індії на початку цього місяця американські офіційні особи заявили, що Вашингтон хоче стабільних світових поставок нафти і не просив Індію скорочувати імпорт російської нафти.

Судно SCF Baltica не входить до числа 14 суден, проти яких Вашингтон ввів санкції в останні місяці. Судно перебуває під управлінням компанії Stream Ship Management з Об'єднаних Арабських Еміратів, а його власником значиться Ashbourne Navigation.

Інший танкер "Владимир Тихонов", прибуття якого з російською нафтою очікується наступного тижня, також перебуває під управлінням Stream Ship Management і вказаний на сайті SCF як частина флоту.

Купівля Індією російської нафти

Індія є найбільшим споживачем російської морської нафти, яка продається зі знижкою після того, як західні країни відмовилися від закупівель у Москви через війну в Україні.

Reliance в основному купує російську нафту, але також імпортує мазут для переробки на своєму коксохімічному заводі для виробництва очищеного палива.

Вас також можуть зацікавити новини: