Віллема Коппульса призначили директором дивізіону «Комерція» / Фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» призначила Віллема Коппульса директором дивізіону «Комерція».

У зону відповідальності Коппульса в дивізіоні входять розвиток сегменту роздрібної торгівлі газом, розвиток трейдингової діяльності, побудова ефективних каналів реалізації природного газу. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу України».

Читайте такожУ Кабміні вирішили прив'язати зарплату високопосадовців до середньої по Україні та обмежити премії в "Нафтогазі"

Відео дня

Коппульс понад 25 років відповідав за східноєвропейські ринки та Україну в найбільших європейських енергетичних і газових компаніях - Gaz de France, EDF, GDF SUEZ, ENGIE. Також Коппульс супроводжував анбандлинг «Нафтогазу» і виділення ТОВ «Оператор ГТС України» як комерційний радник від консорціуму європейських газових операторів, а саме - від Gasunie.

В НАК повідомили, що також правління компанії призначило Коппульса генеральним директором ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

У компанії нагадали, що в рамках адаптації структури групи «Нафтогаз» до нових ринкових умов інтегрований газовий дивізіон було розформовано на два нових дивізіони - «Комерція» та «Розвідка і видобуток».

Дивізіон «Комерція» має сфокусувати діяльність на реалізації газу кінцевим споживачам після скасування дії ПСО (покладання спеціальних обов'язків) з 1 липня 2020 року.

Дивізіон «Розвідка і видобуток» відповідає за розвідку і видобуток газу і рідких вуглеводнів, ефективні інвестиції та нарощування доведених запасів у портфелі Нафтогазу.

Як повідомляв УНІАН, у травні НАК «Нафтогаз України» призначив казаха Санжара Жаркешова головою напрямку по розвідці та розробці родовищ газу.

У квітні Андрій Фаворов пішов з посади директора з інтегрованого газового бізнесу НАК «Нафтогаз України». Кадрові зміни обумовлені продовженням трансформації гурту «Нафтогаз».

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.