REUTERS

Між рештою 24 страйкуючими шахтарями на шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату і адміністрацією має бути досягнуто компромісне рішення.

Таку думку УНІАН висловив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Ясно, що необхідно знайти компромісне рішення з двох сторін. Спочатку було 6 пунктів вимог, потім ще один додали. Я розмовляв з шахтарями і переконав їх звузити вимоги до найважливіших пунктів, а інші вирішувати вже в робочому порядку. Тому що не всі питання, дійсно, можна швидко вирішити", - сказав Волинець.

Відео дня

Він зазначив, що шахтарі згодні йти на компроміс, але хочуть гарантій, що їх не будуть переслідувати, оскільки акція протесту відбувалася у стихійному режимі.

"Я розмовляв з шахтарями і вони згодні йти на компроміси, але тут важливо, щоб адміністрація надала чіткі гарантії шахтарям, що їх не будуть переслідувати, бо акція протесту йшла у стихійному режимі, не була дотримана процедура", - сказав Волинець.

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня гірники залізорудної шахти "Жовтнева" в Кривому Розі після нічної зміни відмовилися підійматися на поверхню. Вони оголосили акцію протесту з вимогою підвищити зарплату, звільнити менеджмент, повернути пільговий стаж за Списками 1 і 2, а також припинити порушення при атестації.

24 вересня керівництво Криворізького залізорудного комбінату заявило, що, оскільки подальше перебування під землею несе потенційну загрозу для здоров'я і життя шахтарів, оголошено про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів у простій.